Αγόρασες καινούργια ξύλινη κουτάλα; Για να ζήσει περισσότερο, πριν από την πρώτη χρήση της καλό είναι να τη λαδώσεις. Και αυτό γιατί οι ξύλινες κουτάλες φθείρονται εύκολα με το πλύσιμο και το λάδι δημιουργεί ένα φυσικό στρώμα που τις προστατεύει.

Πώς γίνεται το λάδωμα

Θα περάσεις όλη την κουτάλα με ένα κομμάτι βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει σε λάδι (κατά προτίμηση, ελαιόλαδο).

Θα σκουπίσεις την περιττή ποσότητα με ένα καθαρό πανί και κατόπιν θα την αφήσεις να στεγνώσει. Μετά είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστεί.

Φυσικά οι ξύλινες κουτάλες απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα – όπως και τα ξύλα κοπής, για να διατηρούνται καθαρές, χωρίς οσμές και μικρόβια. Δες πώς θα τις καθαρίζεις και θα τις απολυμαίνεις ΕΔΩ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ