Πώς θα ξεπεράσεις έναν χωρισμό γρήγορα και ανώδυνα;

Σχετικές Απορίες

Ποτέ ένας χωρισμός δεν είναι εύκολο πράγμα. Ιδιαίτερα αν την απόφαση δεν την πήρες εσύ. Η συναισθηματική σου ισορροπία κλονίζεται σοβαρά, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνεχίσεις να συμμετέχεις στα καθημερινά δρώμενα (εργασία, οικογένεια, φίλοι) με δύναμη και κουράγιο. Πώς μπορείς να τα καταφέρεις;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να δυναμώσεις τόσο την ψυχή όσο και το σώμα, ώστε να βγεις γρήγορα από αυτή την άσχημη κατάσταση. Μην χάνεις χρόνο, έρχονται νέες εμπειρίες στη ζωή, που μπορεί να είναι καλύτερες και δεν πρέπει να σου ξεφύγουν μέσα στον πόνο και την αναπόληση του παρελθόντος!

Καθημερινά βήματα ανασυγκρότησης

Άφησε τις ενδορφίνες να πλημμυρίσουν το σώμα σου, μια που τώρα το έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αντί να εγκλωβιστείς σε μια καταθλιπτική κατάσταση (κλεισμένος/η στο σπίτι-καταφύγιο), αύξησε τους παλμούς της καρδιάς σου με κάποια μορφή άσκησης, ώστε να αναγκάσεις τον εγκέφαλο να εκκρίνει τις ανακουφιστικές ορμόνες της ευτυχίας που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο.

Μην το ρίξεις στο αλκοόλ: Εκτός από τις δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία σου, έχει αποδειχθεί ότι, ενώ μοιάζει ανακουφιστικό στην αρχή, στο τέλος σε κάνει να νιώθεις ακόμα χειρότερα από ό,τι ήσουν πριν πιεις. Αφού όλα στον εγκέφαλο είναι χημεία, καλύτερα να προτιμήσεις τον προηγούμενο τρόπο.

Αναζήτησε πιστούς φίλους (καλύτερα όχι κοινούς), που θα σε στηρίξουν δίνοντας ώθηση στην κοινωνικότητά σου και δημιουργώντας ευχάριστο κλίμα με την παρουσία τους.

Ο χωρισμός θέλει φρέσκο αέρα. Όποτε μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο, κάνε μια βόλτα στην εξοχή ή έστω στο πάρκο της γειτονιάς σου, για να ανασάνει το σώμα και να καθαρίσει το μυαλό. Θα σε βοηθήσει επίσης να κοιμηθείς καλύτερα, ώστε να ξεκουράσεις τον οργανισμό από το συναισθηματικό στρες.

Σηματοδότησε την πορεία σου προς την ανανέωση κάνοντας αλλαγές όπου μπορείς: Στο δωμάτιό σου, στα κάδρα και τις αφίσες, ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και την ταπετσαρία στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου. Δώσε πνοή φρεσκάδας και όμορφων αρωμάτων στα προσωπικά σου είδη υγιεινής. Ψυχολογικά αυτό λειτουργεί ως καθάρισμα της συνείδησης και επιπλέον σε κάνει να συνεχίζεις να αισθάνεσαι ελκυστικός/ή.

Επικεντρώσου στην ψυχική σου ισορροπία

Σκόπιμο είναι να μην αναλωθείς, αμέσως μετά τον χωρισμό, στην αναπόληση των ωραίων στιγμών που περάσατε μαζί. Η επιστροφή στα παλιά, ο μηρυκασμός των αναμνήσεων και το χάιδεμα των ενθυμίων, ειδικά όταν ο χωρισμός είναι φρέσκος, εξυπηρετεί τελικά στην αύξηση του πόνου. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει μόνο εφόσον θα έχεις ξεπεράσει πλέον το παρελθόν, ώστε να σβήσει κάθε ίχνος πικρίας από την ψυχή σου.

Μην αρχίσεις να υποθάλπεις στο μυαλό σου την ιδέα ότι μπορεί να βρεθείτε πάλι μαζί. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί (φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά πρέπει να έχεις πάρει τα μέτρα σου για το αντίθετο), ισχυροποίησε τον εαυτό σου και αφοσιώσου στο ξεκίνημα μιας νέας διαδρομής και όχι στην απώλεια και τον θρήνο της παλιάς.

Σκέψου ότι η σχέση μπορεί να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της, απλώς εσύ ίσως δεν το καταλάβαινες. Το πείσμα και η επιμονή να συνεχίζεις να γεμίζεις με την ενέργειά σου ένα ποτήρι που έχει ήδη ξεχειλίσει και δεν χωράει άλλο, δεν σε ωφελεί.

Κάθε χωρισμός αποδεικνύει αυτό που ο καθένας ξέρει κατά βάθος: Το ταίρι σου δεν ήταν το ιδανικό άλλο σου μισό που φανταζόσουν. Πριν αρχίσεις να περιθάλπεις τον πληγωμένο σου εγωισμό, σκέψου ότι το να χωρίζουν δύο πεπρωμένα δεν γίνεται πάντα με ευχάριστο τρόπο, αλλά έχει τελικά καλό σκοπό. Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύει η ζωή.

Πίσω από το πέπλο του ρομαντισμού πιθανότατα κρύβονται κάποια λάθη, δικά σου και δικά του/της. Αν τα αναγνωρίσεις, θα συνεχίσεις τη νέα σου ζωή με επιπλέον εφόδια. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα εστιάσεις αργά ή γρήγορα, για να μετατρέψεις την εμπειρία σου σε δύναμη. Και, θυμήσου, τα άτομα που έχουν περάσει δυνατές εμπειρίες (με την ανάλογη αξιοπρέπεια και χωρίς να μισήσουν τον εαυτό τους) είναι πιο ελκυστικά.

Μην ξεχάσεις, εκτός των άλλων, να επαινέσεις τον εαυτό σου που είχε την τόλμη να ερωτευθεί και να ζήσει τη ζωή μέσα από μια δέσμευση αγάπης. Αν η αγάπη δεν λειτουργούσε πλέον στη σχέση αυτή, θα λειτουργήσει στην επόμενη. Προς το παρόν εσύ μπορείς να απολαύσεις τις προσωπικές χαρές, που μόνο η εργένικη ζωή μπορεί να χαρίσει απλόχερα: Την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού σου χρόνου, τα αγαπημένα σου χόμπι (αν δεν έχεις, είναι ευκαιρία να βρεις) κλπ.

Συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος σε έναν χωρισμό. Απλώς είναι κάτι το φυσικό και συμβαίνει σε όλους στην προσπάθεια αναζήτησης της καταλληλότερης επιλογής. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εκείνον/η που έχει την εντιμότητα να το δηλώσει. Σκέψου ότι άλλοι/ες λόγω δειλίας ή βολέματος προτιμούν μια διπλή, τριπλή κ.ο.κ ζωή καθιστώντας το ψέμα και την υποκρισία δεύτερη φύση τους.

Κάνε σημαία σου τη φράση «Κάθε εμπόδιο για καλό» και άφησε τον χρόνο να σου φέρει την επόμενη αγάπη σου, που μπορεί να είναι επίσης πολύ ιδιαίτερη, πιθανότατα με έναν διαφορετικό τρόπο. Πίστεψε βαθιά μέσα σου πως ό,τι δεν είναι για σένα, αναγκαστικά φεύγει μακριά σου. Και φεύγει για να σου ανοίξει τον χώρο για την επόμενη εμπειρία που σου ετοιμάζει η ζωή.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Περισσότερες Απορίες

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας; Δεν φαντάζεσαι…

Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με πολλές ασπίδες που δεν τις αντιλαμβανόμαστε - εκτός από μία, που όλοι μας τη βλέπουμε, την περιποιούμαστε και την παινεύουμε για την ομορφιά της: το δέρμα μας. Τόνοι από μελάνι έχουν...

Πού βρίσκονται τα πιο… Ζεν χωριά του κόσμου;

Πολύ μικρά χωριά, χτισμένα κατά μήκος του γραφικού ποταμού Sho, περιτριγυρισμένα από πευκόφυτα βουνά και πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον συνθέτουν ένα τοπίο σαν ζωγραφιά...

Πώς θα κάνεις φυσική λεύκανση στα δόντια σου;

Μπορείς να τα βουρτσίζεις απαλά βάζοντας στην οδοντόβουρτσα ένα μείγμα αλατιού (καλύτερο το φυσικό) και...

Πότε οι καρδιές απομακρύνονται;

"Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε, όταν είμαστε θυμωμένοι; Γιατί, όταν θυμώνουν δύο άνθρωποι, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ και για να μπορέσει ο ένας να ακούσει τον άλλο θα πρέπει να φωνάξει δυνατά, για να καλύψει...

Σε πόσο χρόνο βγάζουμε καινούργιο νύχι;

Έχασες κάποιο νύχι και αναρωτιέσαι σε πόσο χρόνο θα ξαναβγεί; Θα χρειαστεί να περιμένεις, γιατί αυτό θα πάρει λίγο χρόνο. Τα νύχια μας μεγαλώνουν περίπου...

Τι κοινό (και παράξενο) έχουν τα μάτια της κατσίκας και του χταποδιού;

Οι κόρες των ματιών της κατσίκας αλλά και του χταποδιού είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είναι...

Γιατί όλα τα κόμικς είναι κωμικά;

Κόμικς ονομάζονται στα αγγλικά οι εικονογραφημένες ιστορίες. Όμως η λέξη κόμικ δεν είναι αγγλική. Προέρχεται από το...