Γιατί να μην παντρευτείς από τρελό έρωτα;

Οι Γάλλοι μιλούν για δύο είδη γάμου: Τον γάμο από έρωτα (mariage d’amour) και τον γάμο με συγκεκριμένη αιτία (mariage de raison). Πολλοί ίσως χαρακτηρίσουν τον δεύτερο ως… ξενέρωμα. Όμως αν ήξεραν τι σημαίνει πραγματικά, μάλλον θα άλλαζαν γνώμη. Πιθανόν έτσι να αποφεύγαμε και τη ρετσινιά του δυτικού κόσμου ότι οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο.

Υπό την επήρεια του πάθους

Στην πραγματικότητα η επιτυχία ενός γάμου εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο θέλει ο καθένας να παντρευτεί. Όμως πότε ακριβώς κάποιος είναι σε θέση να ξέρει τι θέλει; Σίγουρα όχι όσο βρίσκεται υπό την επήρεια του πάθους, γιατί τότε ο εγκέφαλος υπολειτουργεί.

Όσο διαρκεί ένα τρελός έρωτας – εξηγούν οι νευροβιολόγοι, ενεργοποιούνται συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, ενώ την ίδια στιγμή απενεργοποιούνται και σημαντικά του τμήματα, με βασικότερο αυτό της κρίσης και της λήψης σωστών αποφάσεων. Δηλαδή, όταν νιώθουμε τρελά ερωτευμένοι, το «τρελά» ισχύει στην κυριολεξία, αφού δεν ενεργούμε με… σώας τας φρένας. Έτσι, μόλις ο εγκέφαλος επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και κριτική σκέψη, ενδέχεται το όνειρο να τελειώσει και τη θέση του να πάρει η απογοήτευση. Αν λοιπόν ο γάμος γίνει μέσα σε αυτό το πρώτο διάστημα της τρέλας, απλώς αυξάνονται οι πιθανότητες να καταλήξει σε διαζύγιο.

Περίμενε πρώτα να συνέλθεις…

Σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή Νευροαισθητικής στο University College του Λονδίνου και συγγραφέα του βιβλίου «Το μεγαλείο και η δυστυχία του εγκεφάλου» Semir Zeki, είναι ανώφελο να προσπαθήσει κάποιος να ζητήσει από δύο τρελά ερωτευμένους να επανεξετάσουν τη σχέση τους και να σκεφτούν μήπως έχουν κάνει δεσμό με λάθος άτομο.

Ο καθηγητής τονίζει ότι όσο διαρκεί η απενεργοποίηση του τμήματος του εγκεφαλικού φλοιού που σχετίζεται με την κριτική ικανότητα, οι δύο παράφορα ερωτευμένοι μπορεί να κάνουν πράγματα που αργότερα θα τους λυπήσουν. Ο γάμος είναι ένα μεγάλο βήμα, υπογραμμίζει, οπότε η απόφαση αυτή θα πρέπει να λαμβάνεται με σωστή κρίση.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πότε κατανοούμε καλύτερα ένα πολύπλοκο θέμα;

Για να κατανοήσεις ένα πολύπλοκο θέμα, επιχείρησε να το εξηγήσεις σε κάποιον φίλο/η. Καθώς θα προσπαθείς να βρεις τα κατάλληλα λόγια για να το αναλύσεις, θα διαπιστώσεις ότι αρχίζεις να το καταλαβαίνεις...

Πότε μια είδηση ή ένα βίντεο γίνεται Viral;

Viral σημαίνει ιογενής (από το virus = ιός), δηλαδή αυτός που...

Από πού κατάγεται ο μπάλος;

Ο μπάλος είναι ο γνωστός νησιώτικος χορός που χορεύεται από ζευγάρι. Η λέξη προέρχεται από την ιταλική ballo που σημαίνει χορός, αλλά ο μπάλος ιταλικός δεν...

ΑΛΗΘΕΙΑ...