Τι ωθεί τους άντρες να κάνουν μια καλή πράξη στα γρήγορα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κινητοποιήσεις κάποιον να κάνει μια καλή πράξη. Για τους άντρες όμως, όπως απέδειξε έρευνα ψυχολόγων, το κίνητρο μπορεί να είναι πολύ απλό: Να έχουν ως θεατές ελκυστικές εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Όπως παρατήρησαν επιστήμονες των πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Άμστερνταμ και του Sheffield Hallam, η ανιδιοτέλεια των ανδρών αυξάνεται κατακόρυφα όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση γυναίκες που τους κινούν το ερωτικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, οι γυναίκες συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο βαθμό ανιδιοτέλειας, ανεξάρτητα αν περιβάλλονται από ωραίους άντρες ή όχι.

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη και εξέτασε την προθυμία τους να κάνουν δωρεές, να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή να δώσουν αίμα – είτε υπό το βλέμμα γοητευτικών παρουσιών είτε όχι.

Όλα για τον ανταγωνισμό

H έρευνα έδειξε ότι οι ευγενικές, ανιδιοτελείς πράξεις των αντρών αυξάνονται όταν τους παρουσιαστεί μια ευκαιρία για ερωτική κατάκτηση. Θεωρητικά οι άντρες φουσκώνουν σαν παγώνια, όταν υπάρχουν στην περιοχή ενδιαφέρουσες θηλυκές παρουσίες. Όπως το παγώνι ανοίγει την ουρά με τα εντυπωσιακά φτερά του για να τραβήξει την προσοχή των θηλυκών, έτσι και εκείνοι προσπαθούν ενστικτωδώς να φανούν ελκυστικοί, ανταγωνιζόμενοι τους άλλους άντρες με την υπερβάλλουσα γενναιοδωρία τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ένα στρέμμα;

Το στρέμμα είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού. Το χρησιμοποιούμε κυρίως στην Ελλάδα για να μετρήσουμε εκτάσεις γης...

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Η μετατροπή ενός λίτρου σε γραμμάρια εξαρτάται από την πυκνότητα του υγρού ή του αερίου που θέλουμε να μετρήσουμε. Εκτός από το νερό...

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ