Ποια σχέση έχουν οι άντρες με το νοικοκυριό; Πριν σπεύσεις να απαντήσεις «καμία», ξανασκέψου το. Οι άντρες δεν είναι χαζοί και ως εκ τούτου καταλαβαίνουν και μαθαίνουν πολλά, αλλά παριστάνουν τους άσχετους… Γιατί (πες αλήθεια) σε ποιoν αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού; Έτσι και οι άντρες, τις αποφεύγουν (όταν μπορούν) και κάνουν άλλα πιο τεχνικά πράγματα (όταν δεν μπορούν να τα αποφύγουν), για να δείχνουν ότι είναι κι αυτοί χρήσιμοι μέσα στο σπίτι (θυμήσου ποιος αλλάζει τις λάμπες).

Φυσικά οι άντρες, όπως ξέρουν από δουλειές του σπιτιού (και ας λένε το αντίθετο), ξέρουν να χειρίζονται και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Αν δεν σε πείθουν οι θεωρίες, διάβασε τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έκανε γνωστή εταιρία ηλεκτρικών ειδών (αν συμπεριελάμβανε τους Έλληνες, σίγουρα τα ποσοστά θα ήταν μεγαλύτερα):

78% των ανδρών δηλώνει ότι γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί όλες τις συσκευές που υπάρχουν στην κουζίνα.

Περίπου το 1/3 των αντρών γνωρίζει καλά όλες τις λειτουργίες του πλυντηρίου πιάτων.

1/3 και παραπάνω έχει χρησιμοποιήσει το πλυντήριο για να πλύνει τα παπούτσια του (αδιευκρίνιστο ποιο πλυντήριο!).

19%  παραδέχεται ότι συζητά με φίλους για συσκευές κουζίνας.

65% των ανδρών πιστεύει ότι οι άνδρες θα πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα.

Οι νοικοκύρηδες έχουν την τύχη την καλή

Παραδόξως, πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τη νοικοκυροσύνη των αντρών. Μία εξ αυτών, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε ότι, όσοι κάνουν δουλειές του  σπιτιού, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν σύντροφο και να παντρευτούν (το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις γυναίκες, καθώς και οι άντρες προτιμούν τις νοικοκυρές, σε όποια χώρα και αν ζουν). Στην έρευνα συμμετείχαν 13.500 άντρες και γυναίκες από εννέα δυτικοευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είναι πιθανότερο να προχωρήσουν σε μια συμβίωση, όταν ξέρουν ότι θα μοιραστούν εξίσου τις δουλειές στο σπίτι. Πάντως, πιο νοικοκύρηδες αποδείχτηκαν οι Νορβηγοί, οι Σουηδοί, οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί, ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Αυστραλοί.

Περισσότερη αρμονία στον γάμο και καλύτερο σεξ

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, ψάχνοντας επίσης το θέμα της αντρικής νοικοκυροσύνης, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που ασχολούνται με το νοικοκυριό έχουν μια πιο αρμονική σχέση και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με τη σύντροφό τους. Και αυτό γιατί οι γυναίκες γίνονται πιο ευτυχισμένες με συζύγους που μοιράζονται τις δουλειές, καθώς νιώθουν μεγαλύτερη αίσθηση ισονομίας αλλά και ικανοποίησης από τον γάμο τους. Έτσι το ζευγάρι έχει λιγότερες συγκρούσεις.

Εν κατακλείδι, τα αποτελέσματα συνοψίζονται στο εξής: Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται τις δουλειές του νοικοκυριού, βιώνει τη σχέση του σε πληρέστερο βαθμό και βελτιώνει την ερωτική του ζωή, καθώς οι γυναίκες δηλώνουν πως έλκονται ερωτικά περισσότερο από τέτοιους συζύγους.

Κρατήσου σε φόρμα

Επιπλέον, οι δουλειές του σπιτιού είναι μιας πρώτης τάξης άσκηση για να διατηρείται κάποιος σε φόρμα.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες απορίες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook