Πώς θα περάσεις καλά σε μια γιορτή παρέα με δύσκολους ανθρώπους;

Έχεις προσκληθεί να περάσεις μια γιορτινή βραδιά ανάμεσα σε ανθρώπους, τους οποίους θεωρείς δύσκολους για να συνεννοηθείς και να διασκεδάσεις μαζί τους; Αν το βλέπεις ως μια δοκιμασία που πρέπει να υποστείς, να ξέρεις ότι μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη ακολουθώντας μερικές συμβουλές:

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τους άλλους. Στην ουσία ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να αλλάξεις είναι ο εαυτός σου. Άρα αυτό που μετράει είναι με τι είδους διάθεση θα καταφθάσεις εσύ στη γιορτή – έχοντας σβήσει από το μυαλό σου προκαταλήψεις και άσχημες σκέψεις.

Μαλάκωσε και μην απαιτείς να είναι όλα τέλεια. Απόλαυσε τις στιγμές όπως έρχονται, χωρίς δυσαρέσκεια, θυμό και ενόχληση. Κυρίως, νιώσε ευγνωμοσύνη που σου προσφέρονται χώρος, παρέα και φαγητό για να περάσεις καλά – όλα αυτά δεν είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν για όλους.

Μην σπεύσεις να το ρίξεις στο ποτό για να ξεπεράσεις ό,τι δεν σου αρέσει. Το οινόπνευμα αρχικά ανεβάζει το κέφι, όμως στη συνέχεια μειώνει τις αναστολές με τρόπο που δεν είναι πάντοτε ευχάριστος. Έτσι η προκατάληψη απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να σε οδηγήσει σε επιθετικότητα και να σου χαλάσει τη διάθεση.

Καλύτερα να αποφύγεις κάθε είδους προσωπικές ερωτήσεις, που ξέρεις ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους… δύσκολους. Συζητήσεις γύρω από καυτά οικονομικά και οικογενειακά θέματα είναι σκόπιμο να αποφεύγονται.

Επειδή κάποτε πέρασες άσχημα με κάποιους ανθρώπους, δεν σημαίνει ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει κάθε φορά. Οι άνθρωποι αλλάζουν, οπότε δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ζήσεις πάλι μία από τα ίδια.

Τέλος, σκέψου ότι κάποιοι άλλοι ενδέχεται να θεωρούν εσένα δύσκολο άνθρωπο. Έτσι δεν είναι κακό να κάνεις πρώτος/η ένα βήμα προς μια πιο χαλαρή και εύθυμη συμπεριφορά.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Ποιος σκότωσε άθελά του τον Αισχύλο;

Ο Αισχύλος - ο αρχαίος τραγικός ποιητής, που θεωρείται ο πατέρας της τραγωδίας - είχε ένα πραγματικά άδοξο τέλος. Άδοξο και πολύ περίεργο, αν αληθεύει...

Πού προσφέρουν τη… νοστιμιά τους τα βρεφικά κακάκια;

Οι επιστήμονες έχουν συχνά… λαμπρές ιδέες, όταν αποφασίζουν να βελτιώσουν ένα τρόφιμο. Η τελευταία έμπνευση που είχαν ήταν να χρησιμοποιήσουν το δύσοσμο περιεχόμενο της μωρουδιακής πάνας, προκειμένου να κάνουν - προς το...

Γιατί κάποιοι φοβούνται να περάσουν κάτω από σκάλα;

Προφανώς είναι επηρεασμένοι από μια παλιά δοξασία που λέει ότι το πέρασμα...

ΑΛΗΘΕΙΑ...