Πώς θα κάνεις πάλι φρέσκο το μπαγιάτικο ψωμί;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν είναι εποχές να πετάμε τρόφιμα. Έτσι μην ρίχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη το μπαγιάτικο ψωμί στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δεν μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο και να το σερβίρεις φρέσκο στο τραπέζι.

Εύκολο φρεσκάρισμα

Βάζεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, την κουνάς να υγρανθούν και τα τοιχώματά της και κατόπιν την αδειάζεις χωρίς να τη σκουπίσεις (να παραμείνει υγρή).

Τοποθετείς μέσα μία σχάρα και ακουμπάς επάνω της το ψωμί. Το ραντίζεις με λίγο νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Τη βάζεις σε σιγανή φωτιά.

Με τους υδρατμούς που θα σχηματιστούν μέσα στην κατσαρόλα το ψωμί, όσο ξερό και αν είναι, θα ζεσταθεί, θα φουσκώσει και θα γίνει σαν φρέσκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ένα στρέμμα;

Το στρέμμα είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού. Το χρησιμοποιούμε κυρίως στην Ελλάδα για να μετρήσουμε εκτάσεις γης...

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Η μετατροπή ενός λίτρου σε γραμμάρια εξαρτάται από την πυκνότητα του υγρού ή του αερίου που θέλουμε να μετρήσουμε. Εκτός από το νερό...

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ