Πώς θα απαλλάξεις το φαγητό από παραπανίσια υγρά;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν το φαγητό που έφτιαξες στην κατσαρόλα έχει ήδη βράσει, αλλά έχουν μείνει περισσότερα υγρά από όσα θα ήθελες, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να γίνει πιο στεγνό:

Κατ΄ αρχάς αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.

Ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και σκεπάζεις το φαγητό με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.

Επάνω από την πετσέτα τοποθετείς το καπάκι.

Σε σύντομο χρόνο η πετσέτα θα απορροφήσει όλους τους υδρατμούς και το φαγητό θα γίνει όπως πρέπει.

Η τοποθέτηση της πετσέτας είναι ιδανική λύση για να κάνεις το ρύζι και το κριθαράκι σπυρωτά και νόστιμα, αλλά και για όσα νερόβραστα φαγητά δεν θέλεις να λασπώσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ένα στρέμμα;

Το στρέμμα είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού. Το χρησιμοποιούμε κυρίως στην Ελλάδα για να μετρήσουμε εκτάσεις γης...

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Η μετατροπή ενός λίτρου σε γραμμάρια εξαρτάται από την πυκνότητα του υγρού ή του αερίου που θέλουμε να μετρήσουμε. Εκτός από το νερό...

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ