Πώς θα καταφέρεις να ζεις το σήμερα χωρίς αγωνία;

«Άφησε τα πάντα να σου συμβούν. Την ομορφιά και τον τρόμο. Απλώς προχώρησε. Κανένα συναίσθημα δεν είναι τελειωτικό» – Rainer Maria Rilke.

Εν ολίγοις, αποδέξου την εναλλασσόμενη φύση των πραγμάτων.

Με υπομονή και πίστη

«Κανένα συναίσθημα, καμιά κατάσταση δεν είναι τελική», τονίζει η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon. «Τα πάντα εναλλάσσονται, χαρά και λύπη, άγχος και ηρεμία, σιγουριά και αβεβαιότητα. Το μυστικό είναι η υπομονή και η πίστη ότι προχωρώντας, αργά ή γρήγορα, θα βγούμε από τη δυσκολία».

Η ωραιότερη μέρα είναι η σημερινή…

«Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το σήμερα την ωραιότερη μέρα της ζωής μας», μας προτρέπει. «Ωραιότερη όχι γιατί είναι απαραίτητα γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά, αλλά γιατί αποφασίσαμε πως ακόμα και η δυσκολία ή ο πόνος που νιώθουμε είναι όλα πέτρες του ίδιου σπιτιού, του εαυτού μας, και όλα μαζί χτίζουν εμάς.

Όταν εκτιμάμε το σήμερα και πιστεύουμε στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, η ανησυχία εξαφανίζεται κι εμείς ανακαλύπτουμε την κρυμμένη μας δύναμη».

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πού βρίσκεται η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα;

Το Μάτι, όπως αποκαλούν την τρύπα οι ντόπιοι (άγνωστο για ποιον λόγο), έχει βάθος 300 μέτρα. Ως εκ τούτου κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο βαθιάς Μπλε Τρύπας αφήνοντας στη δεύτερη θέση...

Από πού μπορείς να αντλείς δύναμη καθημερινά;

Επαναλαμβανόμενες καθημερινές φράσεις, που μπορείς να τις λες από μέσα σου, έχουν τη δύναμη...

Αμύγδαλα και καρύδια: Πού στοχεύει η ευεργετική δράση τους;

Σπάζοντας το τσόφλι των καρυδιών θα βρεθείς μπροστά σε δύο μίνι ανθρώπινα εγκεφαλικά ημισφαίρια. Και δεν είναι τυχαίο...

ΑΛΗΘΕΙΑ...