Η γαλανόλευκη έγινε… λαδόλευκη – και πολύ νόστιμη – και στήθηκε σε ένα από τα τραπέζια της διεθνούς έκθεσης φαγητού στο Σίδνεϊ.

Τη σχεδίασε το διαφημιστικό γραφείο WHYBIN\TBWA, το οποίο αποφάσισε να δημιουργήσει μια ευφάνταστη συλλογή από 18 σημαίες κρατών – ανάμεσά τους και η ελληνική – με φαγώσιμα υλικά που συνθέτουν τα παραδοσιακά φαγητά κάθε χώρας, για να την παρουσιάσει στη συγκεκριμένη έκθεση. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Ελλείψει μπλε τροφίμων…

Βέβαια οι εμπνευστές του σχεδίου τα βρήκαν λίγο σκούρα με τη γαλανόλευκη, αφού δεν υπάρχουν φυσικές τροφές σε μπλε χρώμα. Έτσι άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και διάλεξαν ελιές και φέτα, για να σχηματίσουν τον σταυρό και λωρίδες της σημαίας μας. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν πιστή αναπαράσταση του εθνικού μας συμβόλου, αλλά τουλάχιστον είχε τη μυρωδιά και τη γεύση της Ελλάδας.

Χοτ-ντογκ και μακαρονάδες κυματιστές

Όσο για τις σημαίες άλλων κρατών, μπήκαν στο τραπέζι βασιλικός, ντομάτες και μακαρόνια (για την ιταλική), χοτ-ντογκ (για την αμερικάνικη), ρύζι και τόνος (για την ιαπωνική) κλπ.

Πάρε μια γεύση και από άλλες νόστιμες σημαίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ