Πώς φρόντιζαν πριν από έναν αιώνα οι νοικοκυρές το πότισμα των φυτών τους στις διακοπές;

Ναι, και πριν από έναν αιώνα οι νοικοκυρές ήθελαν να φύγουν λίγες μέρες για διακοπές αφήνοντας πίσω τα λουλούδια και τα φυτά τους. Τι έκαναν για να εξασφαλίσουν το πότισμά τους όσο θα έλειπαν; Χρησιμοποιούσαν ένα έξυπνο κόλπο.

Πλεκτό ποτιστήρι

Αν θέλεις να ακολουθήσεις κι εσύ την αιωνόβια συμβουλή, γεμίζεις ένα μεγάλο δοχείο (ή λεκάνη) με νερό και το τοποθετείς σε ένα επίπεδο και σκιερό σημείο, λίγο πιο ψηλά από τις γλάστρες που θέλεις να ποτίζονται. Στη συνέχεια συγκεντρώνεις όσο πιο πολλά φυτά μπορείς, όσο πιο κοντά γίνεται στο δοχείο με το νερό (πάντα στη σκιά).

Παίρνεις ένα κουβάρι με μαλλί πλεξίματος και φτιάχνεις μερικές μάλλινες πλεξούδες, όσες και τα φυτά που θέλεις να ποτίζονται (για να φτιάξεις μια κοτσίδα πλέκεις μαζί 2-3 ίνες μαλλιού μήκους περίπου 70 εκατοστών). Κατόπιν δένεις ένα μικρό βαρίδι στο ένα άκρο της κάθε κοτσίδας και το βυθίζεις μέσα στο δοχείο με το νερό. Τέλος, βάζεις το άλλο άκρο της κάθε μάλλινης πλεξούδας μέσα στο χώμα της κάθε γλάστρας.

Όσο λείπεις, τα διψασμένα σου φυτά θα πίνουν νερό από τη μάλλινη πλεξούδα τους.

Δες και άλλους τρόπους να εξασφαλίσεις το πότισμα των φυτών σου, όταν λείπεις.

Χρήσιμες συμβουλές σε πακέτα τσιγάρων!

Η παραπάνω συμβουλή αποτελεί μία από τις δεκάδες έξυπνες λύσεις σε πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής που πρόσφερε κάποτε στους πελάτες του το μεγαλύτερο (παγκοσμίως) εργοστάσιο καπνού της εποχής εκείνης. Πρόκειται για την αγγλική εταιρεία τσιγάρων Gallaher Ltd of Belfast & London, η οποία μέσα σε κάθε πακέτο τσιγάρων έβαζε και μια έγχρωμη κάρτα με τη χρήσιμη συμβουλή της ημέρας.

Αυτές οι κάρτες – που κατόπιν έγιναν συλλεκτικές – ανήκαν στην περίφημη σειρά «How-To», η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε οδηγίες για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως σβήσιμο φωτιάς, προστασία από λυσσασμένο σκύλο κ.ά.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς θα φτιάξεις διακοσμητικές μαξιλαροθήκες σε 3 λεπτά;

Μπορείς να το κάνεις πανεύκολα, χωρίς ράψιμο, με έναν απλό, έξυπνο τρόπο: Ακριβώς όπως τυλίγεις ένα πακέτο δώρου φτιάχνοντας έναν όμορφο κόμπο στο τέλος. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι...

Τι να σφίξεις για να μην τρως τα νύχια σου;

Όταν αισθάνεσαι νευρικότητα ή άγχος, την πληρώνουν τα νύχια σου; Καιρός να σταματήσεις αυτή τη…σκληρή...

Πότε «γεννήθηκαν» οι συκοφάντες;

Ένα φρούτο "γέννησε" - άθελά του - τους συκοφάντες. Ο λόγος για το σύκο, το οποίο είχε τόση γλύκα και τέτοια υψηλή θρεπτική αξία, που οι αρχαίοι Αθηναίοι το ήθελαν...

ΑΛΗΘΕΙΑ...