Ποιος περνάει… «Ζωή και κότα»;

Πολλές φορές, όταν βλέπουμε κάποιον να ζει καλά και χωρίς άγχος, λέμε ότι περνάει «Ζωή και κότα».

Η φράση έρχεται από παλιότερες εποχές, τότε που οι Έλληνες ζούσαν μεγάλες φτώχειες και το φαγητό ήταν λιγοστό. Όποιος λοιπόν είχε στο τραπέζι του κότα, θεωρούνταν πλούσιος, άρα ζούσε και πιο ξένοιαστη ζωή.

  • 5
    Shares
Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε like στη σελίδα μας στο FACEBOOK

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Τι δείχνουν τα φύκια για την καθαρότητα της θάλασσας;

Στοίβες από καφετιές κορδέλες στην άμμο. Γεμάτη η θάλασσα με σκούρα φύκια. Πάει το μπάνιο, σκέφτεσαι. Χάλια η παραλία, βρόμικη η θάλασσα… Πριν ετοιμαστείς να αποχωρήσεις απογοητευμένος/η, διάβασε πόσο καθαρή...

Πόσος χρόνος είναι ένα ζαμάνι;

Σίγουρα θα έχεις χρησιμοποιήσει την έκφραση "Χρόνια και ζαμάνια", για να πεις π.χ. σε κάποιον πόσο πολύς καιρός πέρασε από την...

Ποιος είναι ο… τρομερός γαλάζιος δράκος των ωκεανών;

Θα μπορούσε να είναι χριστουγεννιάτικο στολίδι, σε βαθύ μπλε του κοβαλτίου πασπαλισμένο με ασημόσκονη. Όμως στην πραγματικότητα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Ποια σχέση έχει ο τουρισμός με τον τόρνο;

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, η λέξη τουρισμός προέρχεται από τη λέξη τόρνος. Όπως αναφέρει το γαλλικό λεξικό Larousse, η γαλλική λέξη...

Τι να κάνεις για να κερδίζεις τον σεβασμό με το σπαθί σου;

Είναι λογικό να αποζητάς τον σεβασμό από τον περίγυρό σου, τους συναδέλφους σου, την οικογένειά σου. Δεν μπορείς όμως να τον επιβάλλεις, πρέπει να τον κερδίζεις κάθε φορά με το σπαθί σου. Για να το πετύχεις αυτό...

Τι είναι η αμπούλα;

Και ποιος δεν ξέρει σήμερα τι είναι η αμπούλα: ένα φιαλίδιο, το οποίο περιέχει φαρμακευτικό, καλλυντικό ή άλλο προϊόν. Πόσοι όμως ξέρουν ότι η αμπούλα κάποτε ήταν ένας μικρός αμφορέας; Στην αρχαία Ελλάδα...