Ποιες είναι οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου;

Έναν κατάλογο με τις πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου για τους επισκέπτες παρουσίασε ο ταξιδιωτικός οργανισμός TravelBird. Για να καταλήξει στην κατάταξη, ζήτησε τη γνώμη περισσότερων από 15.000 ταξιδιωτικών συντακτών για τους 500 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού).

Στην ανάλυσή του έλαβε υπόψη παράγοντες που κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ευπρόσδεκτος, όπως οι πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί), η ευτυχία των κατοίκων, η ασφάλεια, το πόσο ανοιχτοί είναι οι πολίτες στη φιλοξενία τουριστών και η γνώση αγγλικών.

Επίσης, έλαβε υπόψη την υπερβολική παρουσία τουριστών, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα – όπως οι τεράστιες ουρές αναμονής σε μουσεία κλπ.

Η Αθήνα στην 64η θέση

Η Αθήνα δεν βρίσκεται στην 10άδα (κατέλαβε την 64η θέση) κι αυτό γιατί, παρά την καλή βαθμολογία που έλαβε από τους ειδικούς (8,10), είχε κακές επιδόσεις στην ασφάλεια (3,71), την ευτυχία των κατοίκων (2,31), τη γνώση αγγλικών (3,71) και την υπερβολική παρουσία τουριστών (3,45).

Οι 10 πιο φιλόξενες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη. Και ακολουθούν οι:

Στοκχόλμη

Ελσίνκι

Σαν Φρανσίσκο

Ρότερνταμ

Λισαβόνα

Τόκιο

Όσλο

Ζυρίχη

Ορλάντο

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Ποιος ήταν ο πρώτος σεφ του κόσμου;

Αντιμετώπισε τη μαγειρική ως τέχνη και μάλιστα έγραψε το περίφημο ποίημα Ηδυπάθεια, στο οποίο αποκαλύπτει τα μυστικά της αρχαιοελληνικής κουζίνας...

Από τι προστατεύει τον εγκέφαλο η βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικότατο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και μάλιστα σε βαθμό που δεν είχε εκτιμηθεί μέχρι τώρα από τους επιστήμονες. Η αντιοξειδωτική αυτή βιταμίνη φαίνεται ότι προστατεύει τα εγκεφαλικά...

Πού θα φυλάξεις τακτικά και όμορφα καλώδια και λοιπά εξαρτήματα;

Πρώτα απ΄ όλα σού χρειάζεται ένα μεγάλο κουτί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο που περιείχε παπούτσια ή, καλύτερα...

ΑΛΗΘΕΙΑ...