Κανείς μας δεν θέλει να γεράσει. Όλοι θέλουμε τα νιάτα (και η ομορφιά μας) να κρατήσουν για πάντα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Εκείνο όμως που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να… οργανώσουμε τη μακροβιότητά μας.

Σωστή φροντίδα από τα νιάτα

Οπωσδήποτε τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροβιότητα. Ωστόσο ένας μακρύς και καλός βίος εξαρτάται και από το πόσο καλά θα φροντίσει κάποιος τον εαυτό σου, πριν φτάσει στην τρίτη ηλικία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε από πολύ νέοι ότι θα έρθει η μέση ηλικία και τα γηρατειά, υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Επομένως, θα πρέπει πρωτίστως να προσέχουμε την υγεία μας αποφεύγοντας την παχυσαρκία, το κάπνισμα και το ποτό, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά νοσήματα όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να οργανώσουμε και τη συμμετοχή μας στο κοινωνικό σύνολο, υπό οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτή.

Μην εγκαταλείψεις τα ενδιαφέροντά σου

Πολλοί άνθρωποι, καθώς μεγαλώνουν, εγκαταλείπουν τα ενδιαφέροντά τους. Παύουν να έχουν μια απασχόληση. Αυτό τους οδηγεί στην απογοήτευση, με αποτέλεσμα να αισθάνονται κουρασμένοι και ανήμποροι – ψυχικά και σωματικά – ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.  Έτσι απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο και γερνούν.

Μην σταματήσεις λοιπόν να κάνεις όλα αυτά που σου αρέσουν. Μην αποσυρθείς από δραστηριότητες που χαροποιούν την ψυχή και το σώμα σου – αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας. Ζήσε τη ζωή και απόλαυσε κάθε στιγμή της, γιατί είναι μοναδική!

Η ηλικιωμένη κυρία (80+ ετών) που θα δεις στο βίντεο είναι υπέροχο παράδειγμα προς μίμηση.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες απορίες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook