Πώς θα πιάσεις τα 100 υγιής και με σώας τας φρένας;

Κανείς μας δεν θέλει να γεράσει. Όλοι θέλουμε τα νιάτα (και η ομορφιά μας) να κρατήσουν για πάντα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Εκείνο όμως που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να… οργανώσουμε τη μακροβιότητά μας.

Σωστή φροντίδα από τα νιάτα

Οπωσδήποτε τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροβιότητα. Ωστόσο ένας μακρύς και καλός βίος εξαρτάται και από το πόσο καλά θα φροντίσει κάποιος τον εαυτό σου, πριν φτάσει στην τρίτη ηλικία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε από πολύ νέοι ότι θα έρθει η μέση ηλικία και τα γηρατειά, υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Επομένως, θα πρέπει πρωτίστως να προσέχουμε την υγεία μας αποφεύγοντας την παχυσαρκία, το κάπνισμα και το ποτό, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά νοσήματα όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να οργανώσουμε και τη συμμετοχή μας στο κοινωνικό σύνολο, υπό οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτή.

Μην εγκαταλείψεις τα ενδιαφέροντά σου

Πολλοί άνθρωποι, καθώς μεγαλώνουν, εγκαταλείπουν τα ενδιαφέροντά τους. Παύουν να έχουν μια απασχόληση. Αυτό τους οδηγεί στην απογοήτευση, με αποτέλεσμα να αισθάνονται κουρασμένοι και ανήμποροι – ψυχικά και σωματικά – ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.  Έτσι απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο και γερνούν.

Μην σταματήσεις λοιπόν να κάνεις όλα αυτά που σου αρέσουν. Μην αποσυρθείς από δραστηριότητες που χαροποιούν την ψυχή και το σώμα σου – αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας. Ζήσε τη ζωή και απόλαυσε κάθε στιγμή της, γιατί είναι μοναδική!

Η ηλικιωμένη κυρία (80+ ετών) που θα δεις στο βίντεο είναι υπέροχο παράδειγμα προς μίμηση.

  • 22
    Shares
Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πού θα βρεις στο πληκτρολόγιο το σύμβολο του ευρώ (€);

Θέλεις να γράψεις ένα ποσόν στον κειμενογράφο του υπολογιστή σου και χρειάζεσαι το σύμβολο του ευρώ; Π.χ 100€; Θα το βρεις αμέσως πληκτρολογώντας...

Πώς δημιουργείται το «κότσι» στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και πώς θεραπεύεται;

Επιστημονικά ονομάζεται "βλαισός μέγας δάκτυλος" και συμβαίνει όταν το μεγάλο δάκτυλο αποκτά κλίση προς τα έξω, με τάση να ακουμπήσει πάνω...

Ποια ήταν η Πανάκεια που έδωσε το όνομά της στο «Φάρμακο δια πάσα νόσο»;

Πανάκεια ονομάζουμε σήμερα κάθε ιδεατό φάρμακο, για το οποίο επικρατεί η αντίληψη ότι θεραπεύει κάθε ασθένεια σωματική ή ψυχική. Μακάρι να είχε...