Γιατί πρέπει να γελάμε κάθε μέρα;

Όλοι έχουμε ανάγκη να χαλαρώνουμε και να γελάμε. Κυρίως να γελάμε. Αυθόρμητα και με την καρδιά μας. Γιατί το γέλιο όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά θεραπεύει και το σώμα μας. Και αυτό το υποστηρίζουν πια αρκετές επιστημονικές μελέτες.

Είναι αντίδοτο στο στρες

Το γέλιο είναι το φυσικό αντίδοτο στο στρες. Για την ακρίβεια, το γέλιο και το στρες βρίσκονται ακριβώς στα αντίθετα άκρα. Το στρες μπλοκάρει, το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες, ένα κατασκευασμένο από τον οργανισμό κοκτέιλ που δρα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Μας γυμνάζει

Το γέλιο είναι επίσης μια καλή αεροβική άσκηση. Ένα λεπτό εγκάρδιου γέλιου ισοδυναμεί με 10΄ λεπτά κωπηλασίας ή τζόγκιγκ. Στον οργανισμό επιδρά μέσω δύο φάσεων: α) της διέγερσης και β) της βαθιάς χαλάρωσης. Καθώς ξεκαρδιζόμαστε, ενεργοποιούνται χιλιάδες πνευμονικές κυψελίδες βοηθώντας στην καλύτερη οξυγόνωση του σώματος και στην καλύτερη αναπνοή. Σημείωσε ότι τα μωρά που θηλάζουν από μητέρες που γελούν έχουν λιγότερα αναπνευστικά προβλήματα.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό

Επιπλέον, το γέλιο είναι μια φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι σε πλήθος ασθενειών. Κι αυτό γιατί αυξάνει τη δραστηριότητα και τον αριθμό κάποιων κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τα οποία ονομάζονται φυσικοί εξολοθρευτές και έχουν σκοπό την απομάκρυνση καρκινικών κυττάρων και παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ιώσεις.

Μας γυρίζει στην παιδική αθωότητα

Εν κατακλείδι, το γέλιο είναι χαρά της ζωής. Δημιουργεί θετικές συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές, μας ξαναγυρίζει στην παιδική αθωότητα και γλυκαίνει την ψυχή μας.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πότε είμαστε πραγματικά νικητές στη ζωή μας;

Στην καθημερινότητά μας συμβαίνει συχνά να πληγωνόμαστε από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι μας αδικούν, μας προσβάλλουν ή μας βλάπτουν με κάποιον...

Πόσα εκατοστά είναι μία ίντσα;

Η ίντσα είναι αγγλική μονάδα μέτρησης του μήκους και αντιστοιχεί σε 2,54 εκατοστά (δηλαδή, όταν πολλαπλασιάζουμε τις ίντσες με το...

Τι είναι το Ξεφτέρι;

"Ξεφτέρι" χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο έξυπνο και με εξαιρετικές ικανότητες να πετυχαίνει τους στόχους του. Φυσικά η λέξη που χρησιμοποιούμε δεν είναι τυχαία. Είναι εμπνευσμένη από...

ΑΛΗΘΕΙΑ...