Πώς θα βάλεις εύκολα τάξη στα ντουλάπια της κουζίνας;

Σχετικές Απορίες

Η κουζίνα είναι στην ουσία ένα δημιουργικό εργαστήριο. Είναι ο χώρος όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να υλοποιείς τις συνταγές σου με έμπνευση. Χρειάζεται λοιπόν να είναι οργανωμένη, λειτουργική και καθαρή. Γι΄ αυτό είναι προς το συμφέρον σου να βάλεις τα ντουλάπια και τα συρτάρια της σε τάξη.

Όλα έξω

Πρώτα θα πρέπει να αδειάσεις όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια και να παρατάξεις το περιεχόμενό τους επάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο (είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για σερβίτσια και σκεύη). Επί τη ευκαιρία θα ξεχωρίσεις τι εξακολουθεί να είναι χρήσιμο και τι άχρηστο, θα δεις αν κάποιο τρόφιμο είναι πλέον ακατάλληλο για κατανάλωση και θα φέρεις στο φως κάθε είδους ξεχασμένα βαζάκια, κουτάκια, πιατάκια και φλιτζάνια που κρύβονται στις πίσω θέσεις περιμένοντας καρτερικά να αξιοποιηθούν. Εννοείται πως ό,τι έχει λήξει από τρόφιμα και ό,τι είναι σπασμένο από τα σερβίτσια, το πετάς.

Καθαρίζεις προσεκτικά τα ντουλάπια με ένα πανί βουτηγμένο σε διάλυμα νερού και μαγειρικής σόδας, σκουπίζεις με στεγνό πανί και αρχίζεις την επιχείρηση «Τακτοποίηση».

Μπροστά και πίσω

Φέρε μπροστά ποτήρια, φλιτζάνια και πιατικά που χρησιμοποείς συχνότερα και τοποθέτησε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού όσα χρησιμοποιείς πιο σπάνια. Το ίδιο ισχύει και για τα συσκευασμένα τρόφιμα. Μπροστά όσα λήγουν νωρίτερα, πιο πίσω όσα λήγουν αργότερα. Επίσης μην κρατάς σακούλες τροφίμων ανοιγμένες. Καλύτερα ρίξε το περιεχόμενό τους μέσα σε γυάλινα βάζα κολλώντας απ΄ έξω μια ετικέτα με την ημερομηνία λήξης τους.

Επάνω και κάτω

Βάλε τα είδη καθημερινής χρήσης στα ντουλάπια που βρίσκονται στο ύψος των χεριών σου, ώστε να μη χρειάζεται να σκύβεις ή να βάζεις σκαμνάκι για να φτάνεις αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Αποθήκευσε τα υπόλοιπα στα πιο ψηλά ή πιο χαμηλά ντουλάπια.

Αναδιάταξη

Κατσαρόλες, τηγάνια, μπρίκια, κουτάλες και λοιπά σκεύη μαγειρέματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη συσκευή της κουζίνας. Αν δεν χωρούν στα ντουλάπια, τοποθέτησέ τα σε ράφια στηριγμένα στον τοίχο ή κρέμασέ τα απευθείας στον τοίχο με έξυπνους γάντζους.

Τελευταίες κινήσεις

Τοποθέτησε το λαδικό, το αλατοπίπερο και τις χαρτοπετσέτες σε έναν δίσκο ή μέσα σε ένα ξύλινο, ρηχό καλάθι. Μην τα αφήνεις απλωμένα χύμα επάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας.

Τέλος, μάζεψε όλες τις πλαστικές σακούλες (όμορφα διπλωμένες) μέσα σε έναν μεταλλικό κυλινδρικό κάδο ή σε ένα καλάθι και βάλε τες όπου έχεις περισσευούμενο χώρο (για παράδειγμα, κάτω από τον νεροχύτη). Ακόμα μπορείς να τις τοποθετήσεις στην ειδική τρύπια κούκλα.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Περισσότερες Απορίες

Ποιοι είναι οι δύο τύποι φίλων που δεν βοηθούν την εξέλιξή σου;

Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που, ενώ δεν φαίνονται κακοί, τελικά έχουν τον τρόπο τους να υπονομεύουν την εξέλιξή μας: Μας κάνουν να νιώθουμε είτε υποτιμημένοι είτε...

Πού βρίσκεται το πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου;

Στο πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου όποιος τουρίστας βρει γράμμα με προορισμό τη χώρα του αναλαμβάνει...

Πώς θα κάνεις πάλι φρέσκο το μπαγιάτικο ψωμί;

Δεν είναι εποχές να πετάμε τρόφιμα. Έτσι μην ρίχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη το μπαγιάτικο ψωμί στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δεν μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο και να το σερβίρεις φρέσκο...

Πότε συνέβη το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα;

Το θύμα του πρώτου τροχαίου δυστυχήματος ήταν μια νεαρή γυναίκα...

Πόσο κοστίζει η ευτυχία;

Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι τα χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα και την ευτυχία στη ζωή μας. Και οπωσδήποτε δεν αγοράζουν...

Με τι μοιάζει η ανησυχία;

Δεν υπάρχει περιορισμός για το πόσο μπορείς να ανησυχήσεις. Μπορείς ν΄ ανησυχείς όλη μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Η ανησυχία όμως, πέρα του ότι απασχολεί το μυαλό σου με τη δυσάρεστη παρουσία της, δεν μπορεί...

Γιατί η Ερυθρά Θάλασσα έχει αυτή την ονομασία;

Ονομάστηκε κόκκινη όχι επειδή αυτό είναι το χρώμα των νερών της, αλλά - όπως εικάζουν οι αρχαιολόγοι - γιατί εκεί ζει από αρχαιοτάτων χρόνων ένα υδρόβιο φυτό (Trichodesmium erythraeum), το οποίο εποχιακά...