Το περίεργο, ωοειδές κουκούτσι του αβοκάντο δεν είναι για πέταμα. Όταν έρθει η ώρα να κόψεις σε κομμάτια το πρασινοκίτρινο φρούτο, θα σου χρησιμεύσει για να το βάλεις στο κέντρο του πιάτου όπου θα το σερβίρεις. Όχι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μη μαυρίσει (οξειδωθεί) η ευαίσθητη, βουτυρώδης σάρκα του καρπού. Άλλωστε έτσι το απολαμβάνουν και στην πατρίδα του, τη Λατινική Αμερική: κομμένο σε μικρές φέτες (με λίγο αλάτι και πιπέρι), παραταγμένες γύρω από το κουκούτσι.

Υποκατάστατο του κρέατος

Να ξέρεις, το αβοκάντο δεν φοβάται τη μοναχικότητα στο τραπέζι. Ακόμα και χωρίς συνοδεία άλλου τροφίμου, μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη. Εξάλλου τρώγεται θαυμάσια ως υποκατάστατο του κρέατος και των αυγών από τους χορτοφάγους λόγω της πληθώρας θρεπτικών συστατικών που διαθέτει.

Ένα εύγευστο τονωτικό

Το αβοκάντο τονώνει τον οργανισμό, αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης και διώχνει μακριά την υπνηλία και την κούραση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ